Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, меда, оцета и разбъркваме отново, докато продуктите се смесят.
Пресяваме брашното и смесваме с останалите сухи съставки. Разбъркваме добре всичко.
Оформяме тестото на руло и го нарязваме на шайби с дебелина от около 0.5 см. Всяко парче оформям като топче на ръка.
Редим в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 12-15 мин. в зависимост от дебелината на меденките.
След като изстинат, ги потапяме в единия край в предварително разтопени шоколад и масло и овалваме в лешниковия крънч.
Разбира се, може да смелите орехи или други ядки по избор и да използвате тях за овалване.
Коледните меденки с ядки са готови.