Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Коледни баклавички с канела

Коледни баклавички с канела

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Коледни баклавички с канела
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • орехи - 1 ч.ч., смлени
  • маргарин - около 150 г разтопен
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - 2 с.л.
  • канела - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се разстилат.

Всяка се намазва с маргарин (на стайна температура).

Отгоре се поръсва с орехи, захар, настъргана лимонова кора и канела.

Завиват се на отделни рулца, след което всяко на охлювче. Поставят се в намазнена тава и се изпичат до златисто.

След като изстинат баклавичките, могат да се поръсят с пудра захар.

Също така коледни баклавички с канела могат да се сиропират със захарен сироп от захар, разтопена в гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: