Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Коледни охлювчета с канела

Коледни охлювчета с канела

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Коледни охлювчета с канела
Снимка: Иван Паунов
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Коледни охлювчета с канела - Ароматът на празниците"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 100 г
  • краве масло - 70 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 7 г или 1/2 прясна
  • ванилова захар - 10 г
  • За пълнежа
  • кафява захар - 150 г
  • масло - 80 г разтопено
  • канела - 5 г на прах
  • За айсинга
  • пудра захар - 150 г
  • крема сирене - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна на 170 °C.

В купа смесваме брашното, сухата мая, обикновената захар и ваниловата захар. Към тях добавяме топлото прясно мляко, яйцето и мекото масло.

Омесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втасва за 2 часа на топло. След това взимаме тестото и го разточваме на работния плот на лист с дебелина не повече от половин см.

Горната част намазваме с разтопеното масло. Смесваме кафявата захар и канелата в едно и поръсваме обилно върху намазненото тесто. Навиваме на руло, от което режем малки охлювчета с дебелина от около 5 см.

Намазваме си тавичка и нареждаме рулцата (охлювчета) в тавичката с отрязаното нагоре, като оставяме пространство между всяко, защото се надуват двойно след печене.

Покриваме ги с кърпа и оставяме канелените рулца да втасат за още 1 час. Печем ги в предварително загрята фурна на 170 °C, за 30 мин.

През това време разбъркваме крема сиренето с пудра захар до хомогенизирането им. Намазваме с това готовите охлювчета.

Да ви е сладко с моите коледни охлювчета с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: