Начин на приготвяне
Накълцайте на дребно сушени плодове и ги сложете в рома, оставете за нощ. Маслото трябва да бъде на стайна температура. Щом е достатъчно меко, го разбийте със захарта на крем.
Разбийте яйцата и се добавят към маслото. Пресейте брашното, добавете към него кардамона, карамфила и бакпулвера.
Когато разбъркате добре, добавете сушените плодове, шоколада, натрошен, както и кората от лимон. Разбъркайте сместа и прехвърлете в кексова форма, продълговата, с хартия за печене.
Печете празничния сладкиш за 90 мин. на 150 градуса. Щом е готов и изстинал, го полейте с глазура от пудра захар и лимонов сок.
Глазурата за вкусния кекс се приготвя като се добавя лимоновият сок малко по малко към пудрата захар и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
После остава да се насладите на богатия коледен сладкиш със сушени плодове!