Начин на приготвяне
В голяма купа смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта.
Добавете студеното масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Добавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.
Приберете в хладилника за 15 минути.
Разточете тестото върху набрашнения плот и го нарежете на тънки лентички.
Увийте всяка лента върху метални фунийки и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете фунийките в предварително загрята фурна на 180 °C за около 20 минути.
Пригответе муса от сирена, като пасирате всичките съставки до получаването на гладка смес.
Охладените фунийки напълнете с муса от сирена и приберете в хладилника за 30 минути.
Солените фунийки с мус от сирена са хрупкави и много вкусни.
Коментари