Начин на приготвяне
Разтваряме маята заедно със захарта в хладката вода и я оставяме да шупне. В купа пресяваме брашното и към него прибавяме солта, омекналото масло и маята. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса за около час.
През това време приготвяме плънката за нашите солени фунийки.
В подходящ съд прехвърляме яйцата, сиренето, майонезата, маринованите балучки, маринатата и фъстъците. Пасираме до получаване на хомогенна смес.
След като тестото ни втаса го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 3 мм. и я разрязваме на 12 ленти.
Всяка лента навиваме върху форма за фунийки и поставяме в предварително намаслена тава.
Подредените фунийки намазваме с жълтък, поръсваме със сусам и пъхаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем 15-20 мин.
Готовите фунийки освобождаваме от формичките и с помощта на шприц пълним с плънката. Затваряме ги с малко кашкавал.
Фунийките са вкусни топли и студени.
Вкусните солени фунийки са готови.