Супа топчета без ориз

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Супа топчета без ориз
Снимка: Цвета
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
24 мин.
Порции
5
"Дори да се забравили ориза, супата топчета пак ще бъде страшно вкусна - ето ви рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - около 400 г
  • галета - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • фиде - или тънки спагети
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • брашно - за сгъстяване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера запържете лука и моркова. Добавете около 3 л вода, сол и нарязаните на малки кубчета картофи. Варете до сваряване на картофите, но без да се разпадат.

За топчетата:

Каймата заедно с черен пипер, чубрица, мащерка и галета хубаво се смесва и се оформят малки топчета. Набрашнете си една голяма дъска, чиния или плота. Вземете купичка и сложете в нея брашно. Късайте малки топчета, колкото орех, и ги ги въргаляйте в брашното. Подредете ги върху подготвената набрашнена повърхност.

Пуснете топчетата във врящата супа, като ги пускате едно до друго, докато свършат всички топчета.

Когато са се сварили, ще изплуват на повърхността. Вземете фидето или тънките спагети (на няколко тънки снопчета) и ги натрошете в супата. Верете до тяхната готовност. Сложете черен пипер, мащерка и чубрица.

През това време направете застройка в дълбока купа на яйцето с киселото мляко и 1-2 с.л. брашно. Започнете да наливате от бульона на супата топчета в тази смес и да я разбърквате, за да я темперирате.

След това я излейте в супата и бъркайте, докато се смесят добре.

Свалете от огъня и поръсете с ситно нарязан магданоз.

Преди сервиране на супата топчета без ориз можете да сложите 1 с.л. оцет в порцията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: