Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Странджански новогодишен зелник с лапад

Странджански новогодишен зелник с лапад

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Странджански новогодишен зелник с лапад
Снимка: Златина Желязкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 п.
  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 коф.
  • сирене - 400 г
  • пресен лук - половин връзка
  • лапад - 400 г
  • масло - 50 г
  • олио
  • гьозум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се нарязаният на ситно пресен лук. Когато омекне, се добавят нарязаният лапад и гьозум.

В купа се разбъркват яйцата, киселото мляко и сиренето. Добавя се и сместа с лапада.

В намазнена тава се нареждат по 2 кори със смес и навити на руло.

Най-отгоре зелникът се намазват с масло.

Баницата с лапад се пече на 180° в предварително загрята фурна за 40 минути.

Чудесен Странджански новогодишен зелник с лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Интересно новогодишно предложение. Благодаря за хубавата идея!
01.01.2021 21:20
1
Покажи всички подкоментари