Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Новогодишни сармички и сушени червени чушки

Новогодишни сармички и сушени червени чушки

Новогодишни сармички и сушени червени чушки
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
15
"Сармички и сушени червени чушки за Нова година"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 800 г
  • сланина - 150 г
  • свинска плешка - 400 г
  • праз - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кисело зеле - 2 зелки (листата)
  • сушени чушки - 5 бр. червени
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган или тенджера запържете каймата и праза, който е нарязан на ситно.

Сипете малко вода, за да се раздроби каймата, и прибавете ориза.

Овкусете с подправките и оставете за кратко да се запържва. Отделете листата от зелките и отстранете средната твърда част на всяко листо.

Нарежете сланината и свинската плешка на ситно, на всяко листо сложете от сместа и няколко парченца от сланината и месцето.

Завийте на стегната сарма.

На дъното на тенджерата сложете малко олио и нарязано на ситно зеле.

На всеки ред сарми слагайте по 2 чушки, които са накиснати предварително в гореща вода.

Най-отгоре ги притиснете с чиния и сипете вода. Варете на слаб до умерен котлон до готовност.

Декорацията е по ваш избор както аз съм направила с печена домашна луканка върху чушки.

Добър апетит и Весели празници с тези новогодишни сармички и сушени червени чушки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: