Разтоварваща пилешка супа

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
03/01/2021
"След тежък работен ден се разтоварете с купа топла пилешка супа за душата"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 424
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди, поставете ги в тенджера заедно с дафиновите листа и зърната черен пипер, налейте 3 литра студена вода.

Поставете тенджерата на котлона и варите месото до пълно омекване, като премахвате образувалата се пяна.

Извадете свареното месо и оставете да се охлади, нарежете на ситни кубчета или ивици. Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, поставете на котлона и добавете нарязания на малки кубчета картоф и граха.

В тиган, налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на малки ивици чушка. Поставете тигана на котлона и запържете до леко омекване на зеленчука.

Сипете запържения зеленчук в тенджерата и варите до готовност на картофа. Посолете пилешката супа на вкус.

В тигана, в който сте запържили зеленчука, направете омлет от разбитите яйца с щипка сол, запечете от двете страни и извадете да се охлади.

Нарежете омлета на тънки ивици, прибавете ги към супата и след като отново заври, премахнете от котлона.

Сервирайте разтоварващата пилешка супа гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар