Начин на приготвяне
Измийте пилешките гърди, поставете ги в тенджера заедно с дафиновите листа и зърната черен пипер, налейте 3 литра студена вода.
Поставете тенджерата на котлона и варите месото до пълно омекване, като премахвате образувалата се пяна.
Извадете свареното месо и оставете да се охлади, нарежете на ситни кубчета или ивици. Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, поставете на котлона и добавете нарязания на малки кубчета картоф и граха.
В тиган, налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на малки ивици чушка. Поставете тигана на котлона и запържете до леко омекване на зеленчука.
Сипете запържения зеленчук в тенджерата и варите до готовност на картофа. Посолете пилешката супа на вкус.
В тигана, в който сте запържили зеленчука, направете омлет от разбитите яйца с щипка сол, запечете от двете страни и извадете да се охлади.
Нарежете омлета на тънки ивици, прибавете ги към супата и след като отново заври, премахнете от котлона.
Сервирайте разтоварващата пилешка супа гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз!
Коментари