Начин на приготвяне
Измийте спанака и го отцедете много добре, след което го накъсайте.
Сварете пъдпъдъчите яйца за 4-5 минути, залейте със студена вода, за да се прекъсне процеса на готвене. Може да се направят и поширани яйца за това ястие.
Накълцайте чесъна и го запържете в олиото, добавете спанака с щипка сол. Задушете спанака за 3-4 минути. Добавете маслото и щом се разтопи, сипете и брашното. Бъркайте 2-3 минути.
Налейте млякото към кашата, овкусете с черен пипер и индийско орехче. Бъркайте още 6-7 минути или до сгъстяване.
Сипете от кашата в чинии и отгоре сложете пъдпъдъчи яйца. Поднесете ястието топло.
Спаначената каша с яйца е готова.