Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Спаначена яхния с яйца

Спаначена яхния с яйца

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
12574051
Спаначена яхния с яйца
Снимка: Temenuzhka
1 / 3
11/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Кой да предполага, че яйцата и спанакът ще се спогодят толкова добре"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • праз - 1 бр. лук
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • олио - 100 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно праз лукът, кромидът, чесънът и морковите и ги слагаме в тенджера със загрятата мазнина да се задушат.

Върху тях слагаме брашното, пипера и доматеното пюре да се запържат, и бъркаме, за да не загорят, добавяме около 1 литър вода и солта и оставяме да заври.

Слагаме нарязания на ситно спанак и доливаме вода, колкото е необходимо.

Варим яхнията до готовност на спанака, след което изсипваме сместа в тава, чукваме яйцата отгоре.

Без да бъркаме, печем спаначената яхния с яйца за около 10-15 мин в загрята на 200 градуса фурна.

Сервираме топло в порции с по 2 яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих сложила още една глава лук, той дава страхотен вкус и аромат
12.11.2019 23:06
1
1
Покажи всички подкоментари