Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сладкиш Кемал Паша с Амарето и мляко

Сладкиш Кемал Паша с Амарето и мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Сладкиш Кемал Паша с Амарето и мляко
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Почерпете гостите с оригинален турски сладкиш Кемал Паша - ще бъдат удивени"

Необходими Продукти

  • кемал паша - 300 г
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1000 г
  • амарето - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • шамфъстък - 200 г с черупките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладките Кемал Паша се нареждат в дълбока суха тава.

Амаретото се сипва в чаша.

Всяко топче се потапя в Амарето за 1 мин. и отново се връща в тавата.

Прясното мляко се сварява и се отделя каймакът.

Захарта се прибавя в горещото прясно мляко.

Вари се 20 мин при продължително бъркане.

Ванилията се разбърква с останалото Амарето.

След като млякото се свари, се прибавя Амаретото с ванилията. Разбърква се много добре.

Всяко топче се залива с горещото мляко.

Шамфъстъкът се обелва от черупките. Смила се с чопър.

Върху всяка от сиропираните сладки се слага смлян шамфъстък.

Оставя се да се попие 12 часа сладкиша Кемал Паша с Амарето и мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: