Коледни сладки с мед и канела
Božićni kolači sa medom i cimetom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни сладки с мед и канела

Коледни сладки с мед и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5917k2k2k4
Коледни сладки с мед и канела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции4
"И замириса на Коледа с тези прекрасни сладки с мед и канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л. амонячна
  • яйца - 1 бр.
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 капки
  • пудра захар - 180 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с половин чаена лъжичка амонячна сода и щипка сол. Добавете меда, захарта, яйцето, канелата и олиото. Замесете тесто. На набрашнен плот разточете тестото за медени коледни сладки на лист с дебелина 3-4 мм.

От него изрежете фигурки с коледни формички. Наредете сладките с канела в тава застлана с хартия за печене и изпечете за 7-8 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Охладете изпечените сладки за Коледа на решетка. С телена бъркалка разбийте един белтък с 2 капки лимонов сок и започнете да сипвате от пресятата пудра захар, като бъркате енергично, докато получите гъста хомогенна смес.

С нея нарисувайте шарки върху меденките и украсете със сладки перли или по ваш вкус.

Да ви е сладко с Коледни сладки с мед и канела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: