Вълчи сарми

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Вълчи сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 бр. пържоли
  • наденички - 3 - 4 бр.
  • кайма - 400 г
  • зеле - 1 бр. прясна зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 глава
  • олио - 50 мл + 1 - 2 с.л.
  • гъби - 200 г пресни
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
  • кимион
  • сол
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана на зелката и го сложете във вряща подсолена вода, в която сте сложили един дафинов лист. Оставете я да се вари около 10 минути.

Докато зелето ври на котлона, нарежете лука и морковите на ситно и ти задушете в загрятото олио. Добавете и малко вода и задушавайте до пълното им омекване. Когато омекнат, добавете наситнените гъби, задушете още 3-4 минути и добавете доматеното пюре, ориза, подправките и 1/2 ч.ч. вода. Запържете още 10 минути и свалете от котлона.

Омекналата зелка се изважда от водата, отцежда се и се оставя да се охлади. Пържолите се начукват с дървено чукче и се овкусяват със сол и черен пипер.

Внимателно се обелва зелев лист. В центъра му се поставя по 1 пържола (свинска или пилешка). Пържолата се покрива с 1 с.л. от плънката, завива се и се поставя с листата надолу в глинен съд.

Редят се ред пържоли, покриват се със запечените наденички, отгоре се слагат още 1 ред сарми с пържоли. Продуктите се заливат с 1 ч.ч. вода, 50 мл олио и се пекат около 2 часа на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Това не са сърми а зелеви руладини...
14.02.2016 00:53