Начин на приготвяне
Свинската плешка се нарязва на средни парчета и се измива много добре.
Парчетата се слагат в купа със студена вода за 30 мин., след което се измиват и подсушават върху домакинска хартия.
Олиото се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие.
След като олиото е загрято, се прибавят парчетата месо.
Запържват се до златисто, след което се прибавя подправката Барахат и солта.
Разбърква се много добре и се сваля от котлона.
Зелките се почистват от кочана и се отделят зелевите листа.
Листата се почистват от средната жилка и се оставят да се отцедят на ръба на купа.
Във всяко листо се слага парче месо и се завива на сърма.
На дъното на глинена дълбока тенджера се слагат зелеви листа.
Върху листата се нареждат сармите.
Най-отгоре сармите се покриват със зелеви листа.
Заливат се със зелевата чорба.
Пече се във фурна 150 мин. на 220 градуса на вентилатор, като първоначално фурната се включва на 150 градуса и след като загрее се увеличава на 220 градуса, за са не се спука глинената тенджера.