Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вълчи зелеви сарми с бахарат

Вълчи зелеви сарми с бахарат

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Вълчи зелеви сарми с бахарат
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
26/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Знаем как да приготвим перфектните зелеви сарми, вие само трябва да ги поднесете и изядете..."

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 2 средни зелки
  • свинска плешка - 1.5 кг
  • подправка бахарат - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зелева чорба - 2 литра
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на средни парчета и се измива много добре.

Парчетата се слагат в купа със студена вода за 30 мин., след което се измиват и подсушават върху домакинска хартия.

Олиото се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие.

След като олиото е загрято, се прибавят парчетата месо.

Запържват се до златисто, след което се прибавя подправката Барахат и солта.

Разбърква се много добре и се сваля от котлона.

Зелките се почистват от кочана и се отделят зелевите листа.

Листата се почистват от средната жилка и се оставят да се отцедят на ръба на купа.

Във всяко листо се слага парче месо и се завива на сърма.

На дъното на глинена дълбока тенджера се слагат зелеви листа.

Върху листата се нареждат сармите.

Най-отгоре сармите се покриват със зелеви листа.

Заливат се със зелевата чорба.

Пече се във фурна 150 мин. на 220 градуса на вентилатор, като първоначално фурната се включва на 150 градуса и след като загрее се увеличава на 220 градуса, за са не се спука глинената тенджера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: