Начин на приготвяне
Брашното се пресява в подходящ съд.
В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).
Разбивайте с телена бъркалка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.
Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти за панировката.
Панировката Патафри е готова. Когато панирате с нея, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.
Коментари
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.