Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с рикота

Дълги банички с рикота

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Дълги банички с рикота
Снимка: Ivelina
2 / 3
06/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"В момента, в който видяхме дългите банички с рикота, разбрахме каква ще бъде утрешната закуска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 листа
  • рикота - 150 г
  • бейби спанак - 100 г или магданоз
  • пармезан - 3 с.л.
  • зехтин - 5 с.л. екстра върджин
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сусам - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни дълги банички са идеални за аперитив или за започване на вечеря с приятели!

Пригответе пълнежа, като задушите бейби спанака в незалепващ тиган със струйка масло в продължение на 5 минути, колкото да омекне Оставете да се охлади напълно, преди да ги накълцате с нож и добавете към рикотата със сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте всичко добре и оставете настрана..Ако ползвате магданоз, просто го нарежете и добавете към сместа.

Нарежете всеки лист на 2 части, така че да се получат 2 листа. Намажете повърхността на листа със зехтин, смесен с водата.

Поставете лъжица пълнеж в долната част на листа, затворете страничните краища, намокрете ги отново с емулсията от зехтин и вода и увийте рулото на тестото до края.

Поставете баничките със спанак върху лист за печене, покрит с хартия за печене, и преди да ги изпечете ги намажете с емулсията и разпределете сусама върху тях.

Изпечете дългите банички с рикота в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, до златисто от двете страни.

Извадете от фурната и сервирайте охладени.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много приятни и лесно изпълними банички. Благодаря за идеята!
07.01.2021 12:59
1