Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Мераклийски сач със свинско, пилешко и зеленчуци

Мераклийски сач със свинско, пилешко и зеленчуци

Мераклийски сач със свинско, пилешко и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
122 мин.
Порции
4
"На това му викаме богат сач за мераклии - има цели два вида месце и куп зеленчуци, как бихте му отказали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • пилешко филе - 400 г
  • кромид лук - 2 бр.
  • печурки - 400 г
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • червени чушки - 5 - 6 бр.
  • зелени чушки - 5 - 6 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • соев сос
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • подправка за месо - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сачът се поставя на котлона, който се загрява постепенно. Намазваме го с мазнина.

След като загрее, поставяме свинското месо предварително нарязано на кубчета и измито.

Докато месото се готви, си нарязваме пилешкото филе и зеленчуците. Морковът и лукът на кръгчета, патладжанът и тиквичките на жулиени, чушките на по-едро.

След като стане месото, го вадим от сача в купа.

Слагаме пилешкото филе да се сготви. Докато обработваме месата, слагаме единствено малко соев сос. След като стане и пилешкото филе готово, го слагаме при свинското в купата.

Задушаваме в сача лука и гъбите с масло, затваряме за малко с капака. Постепенно прибавяме другите зеленчуци и подправките с още малко соев сос. Оставяме да се задушат зеленчуците за 20-30 минути.

Прибавяме месата към зеленчуците. Оставяме още малко да се задушат с месото до готовност.

Махаме сача от котлона и го слагаме на стойката върху камината.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: