Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца с картофки и зелен фасул

Пилешки филенца с картофки и зелен фасул

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пилешки филенца с картофки и зелен фасул4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни пилешка филенца с картофки - за да е по-различна гозбата, има и зелен фасул"

Необходими Продукти

  • За филенцата
  • пилешко филе - 500 г
  • сух джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • хималайска сол
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • соев сос
  • За картофите с фасул
  • картофи - 500 г
  • зелен фасул - 400 г (стерилизиран)
  • къри - 1 с.л.
  • прясна салвия - 5 - 6 листенца
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • хималайска сол
  • шарен пипер
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на жулиени и го овкусете с изброените съставки. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 мин. След това запечете от двете страни в грил тиган.

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на кубченца.

Сгорещете олиото в което ще пържите картофките и пуснете за 1 мин. листенцата салвия, скилидките чесън (не ги белете) и кърито. Добавете картофите и изпържете. Извадете всичко и прехвърлете в купа.

Задушете фасула в маслото за 4-5 мин. Овкусете със сол и шарен пипер. След това добавете изпържените картофи, салвия и чесън и наситнения зелен лук. Разбъркайте и прибавете сметаната. Отново разбъркайте и снемете от огъня.

Поднесете пилешките филенца с вкусната гарнитура от ароматни пържени картофки и зелен фасул.

Пилешки филенца с картофки и зелен фасул са много вкусни

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: