Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирани сладкиши»Какаов сладкиш със заквасена сметана

Какаов сладкиш със заквасена сметана

редакция:
Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768126131
Какаов сладкиш със заквасена сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Лек и много вкусен какаов сладкиш, който си има всичко, което човек може да поиска - и крем, и плодове."

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - половин ч.ч.
  • кисело мляко - 400 мл
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • компот от праскови - 200 мл
  • заквасена сметана - 400 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се изсипва в киселото мляко, за да може да шупне.

В голяма купа се изсипват захарта, олиото, какаото, канелата, и киселото мляко. Разбъркват се с миксер и постепенно се добавя пресятото брашно до получаване на гладка смес.

В намазнена тавичка с падащо дъно се изсипва сместа. Пече се на предварително загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.

След като изстине, сладкишът се напоява със сока от компота. Изважда се от формата и се поставя в голяма чиния.

Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар и с лъжица се намазва сладкишът отгоре.

Може да се поднесе с нар, настърган шоколад или друг вид сезонни плодове.

Насладете се на един невероятен сиропиран сладкиш!

Какаовият сладкиш със заквасена сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: