Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кисело зеле с ориз и пръжки

Кисело зеле с ориз и пръжки

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Кисело зеле с ориз и пръжки
Снимка: Ники
1 / 3
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Хем различно, хем не чак толкова - кисело зеле с ориз и пръжки, вкусотия е"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пръжки
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле оставяме в гевгир да се оцеди от сока. Ориза почистваме и измиваме. Лука нарязваме на ситно, отцеденото зеле също.

В дълбока тенджера си запържваме лука, добавяме нарязаното зеле и запържваме.

Добавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме равни количества зелев сок и вода.

Варим зелето до полуомекване, добавяме пръжките и ориза, ако е необходимо доливаме още вода.

Готвим да готовност, добавяме 2-3 листа сух дафинав лист.

Киселото зеле с ориз и пръжки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: