Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Сочно пържено свинско с лук и гъби

Сочно пържено свинско с лук и гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Сочно пържено свинско с лук и гъби
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка, бут, врат
  • лук - 4 бр. средни
  • гъби - 200 г мариновани
  • лук - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязваме на кубчета.

В дълбок тиган си загряваме мазнина (ако месото е шарено, се добавя малко мазнина), добавяме месото, соевия сос, сол, черен пипер и запържваме до златисто.

Лука и чесъна обелваме и нарязваме, след това добавяме към запърженото месо.

Готвим за няколко минути и добавяме отцедените гъби. Готвим още 5-6 минути и отнемаме от котлона.

Поднасяме пърженото свинско с лимон и чаша червено вино.

Сочното пържено свинско с лук и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: