Пържено свинско по шопски

Пържено свинско по шопски
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Знаете поговорката - от Витоша по-високо няма, от пърженото свинско по шопски по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сланина - 200 г
  • мас - 2 с.л.
  • чушки - 5 бр. от туршия
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на дребни парченца и я сложете на огъня да се разтопи.

Нарежете свинското месо на късчета и го сложете при вече разтопената сланина.

Пържете докато месото побелее, след което прибавете нарязаните на парчета чушки от туршия.

Добавете 2 с. л. мас, червения и черния пипер, и сол на вкус.

Налейте 100 мл. топла вода (ако желаете може да използвате сока от туршията) и гответе до готовност на месото.

То трябва да остане само на мазнина и да придобие хубав червен загар. Времето, което е необходимо това да се случи, е около 1 час. Страхотно пържено свинско!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: