Вегетарианска пица с моцарела

ИвелинаИвелина
Новак
67
554
146
121
1
08/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пестото приготвяме, като пасираме пресния босилек, чесъна, пармезана и зехтина. Слагаме сол на вкус.

В купичка слагаме маята, солта, захарта, брашното и топлата вода и разбъркваме сместа.

Оставяме настрани да бухне, а през това време в голяма купа пресяваме брашното, слагаме яйцето, содата, киселото мляко и бухналата мая.

Разбъркваме докато получим хомогенна смес и след това го покриваме и оставяме в топло помещение за 1-2 часа. След това го изавждаме, разделяме на топки и ги разточваме до желаната големина.

След това го поставяме в предварително намаслена тавичка, поръсена с малко брашно, и поставяме в края от топеното сирене и подгъваме коричката, смесваме пестото и доматения сос и намазваме тестото, след това добавяме доматите, моцарелата нарязана на кубчета и накрая пармезана и поръсваме пицата с босилек.

Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 мин.

Вегетарианската пица с моцарела е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар