Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват. След като се сварят, се изцеждат и се намачкват с гевгир.
Към тях се добавят две яйца, оризовото брашно и предварително смлените овесени ядки, подправя се със сол, черен пипер и босилек. Сместа се обърква хубаво с лъжица.
Получава се лепкаво меко тесто, което се оставя да престои около 15 минути. Тестото се разпределя върху хартия за печене.
Пече се в тава в предварително загрята на 180°С и вентилатор фурна за около 20 минути.
След това тавата с тестото се изважда от фурната.
В доматеното пюре се добавят нарязани на ситно маслини и подправките чубрица и риган (аз блендирах соса, за да стане хомогенен).
Тестото се намазва с доматената смес. Отгоре се нареждат предварително нарязани на кръгчета кренвирши, чушка, лук и моцарела.
Настъргва се кашкавал и пицата се връща обратно във фурната. Пече се до златисто.
Картофената пица с моцарела е готова.