Начин на приготвяне
Сложете прясното мляко в касерола заедно със захарта, маслото, лимоновата кора и канелата. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Прецедете и заделете.
В купа разбийте яйцето с тел. Добавете тиквата и нишестето. Разбъркайте до смес без бучки.
Разредете на тънка струя и непрекъснато бъркане с прясното мляко. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Щом достигне до желана гъстота, изключете и заделете.
Подгответе си подходящи купички или чашки. Сложете на дъното от натрошените бисквити, а отгоре запълнете с крема. Не ги пълнете догоре, а оставете малко място.
Оставете да се охлади и преди да сервирате поръсете с ядките и сушените плодове.
Лекият крем с тиква е готов.