Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Лек крем карамел с ориз и тиква

Лек крем карамел с ориз и тиква

Лек крем карамел с ориз и тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Един по-различен крем карамел с тиква и ориз - ако ви е любопитно, даваме рецепта"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 грама
  • прясно мляко - 500 мл
  • тиква - 150 - 200 грама
  • захар - 8 с.л.
  • ванилия - 2
  • яйца - 4
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го сварете до готовност. Отцедете го. Обелете и нарежете тиквата, след което я сварете на пара, за да не стане водноста.

Разбийте яйцата, прибавете към тях млякото и сварената тиква. Намачкайте сместа с тел и добавете ориза и ванилията. Разбъркайте всичко и прехвърлете в тава за печене.

Печете крема в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав златист загар.

Извадете и охладете крем карамела, сервирайте.

Лекият крем карамел с ориз и тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: