Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Лек крем с тиква

Лек крем с тиква

Лек крем с тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
10/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много лек и ефирен крем с тиквен, който може да си хапвате всеки ден"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 10 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • яйца - 1 бр.
  • царевично нишесте - 15 г
  • пюре от тиква - 75 г
  • канела - 1/2 пръчка
  • захар - 80 г
  • бисквити - 5 - 6 натрошени
  • ядки - бадеми, шам фъстък, орехи...
  • сушени плодове - фурми, стафиди...
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в касерола заедно със захарта, маслото, лимоновата кора и канелата. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Прецедете и заделете.

В купа разбийте яйцето с тел. Добавете тиквата и нишестето. Разбъркайте до смес без бучки.

Разредете на тънка струя и непрекъснато бъркане с прясното мляко. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Щом достигне до желана гъстота, изключете и заделете.

Подгответе си подходящи купички или чашки. Сложете на дъното от натрошените бисквити, а отгоре запълнете с крема. Не ги пълнете догоре, а оставете малко място.

Оставете да се охлади и преди да сервирате поръсете с ядките и сушените плодове.

Лекият крем с тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: