Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Люта Хариса Паста

Люта Хариса Паста

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Люта Хариса Паста
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Люта Хариса Паста - преживяване, което трябва да подарите на небцето си"

Необходими Продукти

  • сухи червени чушки - около 15 - 16 бр.
  • люти сухи чушки - 4 - 5 (зависи колко люто предпочитате)
  • кимион
  • кориандър
  • чесън
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете семките на сухите чушки и ги загрейте на тиган за 1 минутка на страна, така че да отделят ароматите и маслата си

Потопете ги в гореща вода за 4-5 минути, отцедете и сложете в блендер, може да ползвате и пасатор или чопър, каквото имате

Обелете 1 скилидка чесън, загрейте подправките в тиган, така че да отделят аромат и ги добавете към чушките. Добавете и солта.

Сипете зехтина и блендирайте, ако е необходимо добавете още, за да може да блендирате по-лесно

Сипете в бурканче, залейте със зехтин, след което съхранявайте в хладилника.

В зависимост от това колко люто предпочитате, сами преценете количеството на лютите чушки, ако сте много екстремни може да направите соса и само от люти чушки!

Лютата Хариса Паста е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: