Начин на приготвяне
Отстранете семките на сухите чушки и ги загрейте на тиган за 1 минутка на страна, така че да отделят ароматите и маслата си
Потопете ги в гореща вода за 4-5 минути, отцедете и сложете в блендер, може да ползвате и пасатор или чопър, каквото имате
Обелете 1 скилидка чесън, загрейте подправките в тиган, така че да отделят аромат и ги добавете към чушките. Добавете и солта.
Сипете зехтина и блендирайте, ако е необходимо добавете още, за да може да блендирате по-лесно
Сипете в бурканче, залейте със зехтин, след което съхранявайте в хладилника.
В зависимост от това колко люто предпочитате, сами преценете количеството на лютите чушки, ако сте много екстремни може да направите соса и само от люти чушки!
Лютата Хариса Паста е готова.