Начин на приготвяне
Измивате дробчетата и сърцата добре. Слагате ги в подходяща по размер тава с олио на дъното.
Нарязвате лука и праза на по-едри парчета и ги добавяте при дреболиите.
Посолявате и поръсвате с риган дреболиите и ги разбърквате внимателно, за да се овкусят добре отвсякъде.
Поръсвате дреболиите с олио, добавяте няколко зърна черен пипер и отново разбърквате полека.
Слагате тавата във фурната и печете на 200 градуса, като през 10-15 минути разбърквате внимателно.
След като минат 20-тина минути от печенето, добавяте нарязани на средно големи парчета киселите краставички и разбърквате внимателно.
Не е нужно да наливате вода, защото продуктите пускат достатъчно.
Ако прецените, може да добавите още олио, тъй като лукът и дробчетата стават по-вкусни, когато не са сухи.
Важно е, да обръщате дреболиите на 15-тина минути, тъй като иначе ще изсъхнат от едната страна, а от другата ще са като варени. Биреното мезе е готово.
Пилешките дреболии с кисели краставички са чудни!