Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с прясно мляко и сирене

Дълги банички с прясно мляко и сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Дълги банички с прясно мляко и сирене
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Уникални дълги банички със сирене, които са ни в топ 3 любими закуски"

Необходими Продукти

  • одрински кори - 1 пакет (8 бр. кори)
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 4 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • олио - 8 с.л.
  • сирене - 350 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се разделя на 8 еднакви парчета, колкото са и корите за дългите банички.

В купа се смесва прясното мляко, яйцата, олиото, добавя се мащерката и се разбърква хубаво. С помощта на лъжица се слага от сместа върху всяка от корите, като с опакото на лъжицата се разпределя равномерно върху кората. Отгоре се натрошава сиренето и се разпределя равномерно.

Широката страна на кората се прегъва един пръст навътре и кората се прегъва няколко пъти, за да се оформи на дълги банички. Така се процедира и с останалите кори.

Дългите банички се слагат върху две тавички с постлана хартия за печене и отгоре се намазват хубаво със сместа от жълтък олио и прясно мляко.

Изпичат се дълги банички с прясно мляко и сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 20 - 25 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: