Начин на приготвяне
Сиренето се разделя на 8 еднакви парчета, колкото са и корите за дългите банички.
В купа се смесва прясното мляко, яйцата, олиото, добавя се мащерката и се разбърква хубаво. С помощта на лъжица се слага от сместа върху всяка от корите, като с опакото на лъжицата се разпределя равномерно върху кората. Отгоре се натрошава сиренето и се разпределя равномерно.
Широката страна на кората се прегъва един пръст навътре и кората се прегъва няколко пъти, за да се оформи на дълги банички. Така се процедира и с останалите кори.
Дългите банички се слагат върху две тавички с постлана хартия за печене и отгоре се намазват хубаво със сместа от жълтък олио и прясно мляко.
Изпичат се дълги банички с прясно мляко и сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 20 - 25 минути.
Добър апетит!