Сладки Пеперудки

ТатянаТатяна
Чирак
25
211
58
23
11/01/2021
"Сладки пеперудки за очаквани и неочаквани гости - чудесно за следобедно кафе и приятен разговор"
Приготвяне100 мин.
Готвене40 мин.
Общо140 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се изкарва от хладилника, за да се отпусне.

Яйцата се чукват, като жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се слагат в купата на миксера. Разбиват се на сняг и се оставят настрани.

В друга голяма купа се слагат жълтъците. Добавяте се мекото вече масло и пудрата захар. Разбиват се до получаване на хомогенна смес.

Постепенно се прибавя брашното. Към белтъчната смес се добавят разбитите на сняг белтъци и ванилията. Разбърква се.

Подготвят се намазнени формички за кошнички. Пълнят се 3/4 със сместа, защото при печенето се надуват.

Пекат се в предварително загрята фурна до 200 градуса . Пекат се до светло кафяв загар. Вадят се врели от формичките и с много остър нож се разрязват на две кръгчета. Горното по–голямо се разделя на две полукръгчета, като внимателно се местят, за да изстинат.

В купа се разбиват маслото, пудрата захар и какаото. Сглобяват се пеперудките.

Сладкарски шприц се пълни с този крем. Взима се цяло кръгче и в средата му се прави лента с крем. Върху него се залепят двата полукръга с отрязаното надолу. Оформят се крилата на пеперудата.

Това се повтаря до сглобяване на всички пеперуди. Поръсват се с пудра захар. От фиде се начупват малки пръчици, които се използват за рогца. Поставят се от едната страна по 2 рогца, като се забиват в долната част на пеперудата.

Украсяват се празничните сладки, като с червена сладкарска боя се правят точици по крилата и в основата на рогцата - за очи.

Опитайте вкуса на домашните сладки Пеперудки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар