Начин на приготвяне
Богата пилешка супа със зеленчуци - пълна с полезни витамини!
Варим пилешкото в тенджера под налягане за 15 минути, след като е завряла водата. Когато е готово, месцето от него се накъсва на малки пилешки късчета.
В друга тенджера слагаме зехтина и ориза, за да се запържи. Добавяме вода и лука, нарязан на кубчета.
След 10 минути добавяме единият пилешки бульон, чушката и моркова, нарязани на кубчета, царевицата и граха.
Когато зеленчуците и оризът се сварят добре, добавяме още 200 мл вода, накъсаното месо от бутчето, вторият пилешки бульон, маслото, магданоза и черният пипер.
В купа разбъркваме добре брашното, киселото мляко и яйцето. Правим застройка на супата със сместа. При поднасяне поръсваме пилешката супичка със зелении.