Панирани горски сърнели

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
144
269
21/10/2013
"Перфектното бирено мезе, което може да засрами дори и пържените картофки "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 905
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г сърнели
  • сол
  • олио - за пържене
  • за панировката
  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, без да ги миете с вода, и ги накъсайте на едри парчета. Посолете ги и ги оставете за 20 минути в хладилник.

Пресейте брашното, добавете предварително разбитите яйца и малко олио и разбийте до получаването на еднородна смес. Постепенно добавете бирата.

Разбийте до гладка смес и добавете останалото олио. Може да добавите малко червен пипер и сол. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят към сместа.

Загрейте олиото и изпържете до готовност сърнелите, които предварително сте потопили в гъстата панировка. Поднесете с гарнитура по избор.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар