Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Панирани горски гъби

Панирани горски гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани горски гъби
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ужасно вкусно мезе, което е отличен избор, както за бира, така и за винце"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 - 15 бр. сърнели
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 - 130 г
  • бира - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с брашното и бирата. В друг съд разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Внимателно ги прибавете към жълтъчната смес.

Добавете сол и черен пипер на вкус. Почистете внимателно гъбите (без да ги миете). В тиган сипете олио да се загрее. Вземете гъба и я потопете в сместа. Поставете я в загрятото олио и пържете до златисто от двете страни.

Така направете и с останалите гъби, като ги изваждате върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте Панираните горски гъби ги със салата според сезона и чеснов сос. Страхотно мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: