Риба Меч със сос от скариди

20/01/2021
"Нетрадиционно, но обещаваме, че рискът си заслужава - риба меч със сос от скариди"
Приготвяне15 мин.
Готвене37 мин.
Общо52 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе вкусния сос за рибата, като разбиете с миксер или в блендер маслото със 30 мл от концентрирания рибен бульон. Приберете в хладилник.

Накълцайте на дребно лука шалот, чесъна, праза и моркова и ги сложете да се запържват в зехтина с щипка сол.

През това време обелете скаридите и сложете главите им при зеленчуците на огъня, за да си пуснат аромата и силната есенция, която съдържат. Гответе 5 минути и налейте виното.

2. Бъркайте 2 минути, докато алкохолът се изпари, сложете доматите и обелените скариди и гответе още 2-3 минути.

3. Налейте бульона с разбито в него 5 гр брашно и варете 10-12 минути на бавен огън. След като сосчето се редуцира, извадете главите от скариди и го пасирайте или пуснете в блендер на високи обороти, за да стане гладка и нежна текстура.

Изчакайте да изстине до 60 градуса.

4. Поставете отново съда със соса на котлона при много слаб огън, 2 -ра степен от 9. При непрестанно бъркане или разбиване с телена бъркалка добавяйте на части студения маслен крем от хладилника. Резултатът е невероятно вкусен, гладък сос от скариди.

5. Запечете в тиган с малко зехтин котлетите от риба меч. Трябва им златист загар от двете страни постигнат на силен огън.

6. В две плата за сервиране сложете по две свежи листа от маруля или айсберг. Положете върху тях рибата и залейте със соса от скариди.

Украсете със зелени листа от кориандър и поднесете риба меч със сос от скариди с чаша пенливо вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар