Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с гъби и зеленчуци

Постен ориз с гъби и зеленчуци

Постен ориз с гъби и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Постен ориз с гъби и зеленчуци - вкусна класика, която обожаваме"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 1
  • моркови - 1
  • гъби - 200 грама
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • грах - 1/2 к.ч.консервиран
  • царевица - 1/2 к.ч. консервирана
  • чери домати - 5 - 6
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • подправки за ризото - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно лука, моркова и чушката. Сипете ги с малко олио в тава за печене и ги задушете. Добавете и гъбите, нарязани на едро.

Щом омекнат зеленчуците, добавете измития ориз. Налейте чаша топла вода, овкусете със сол. Щом набъбне оризът, добавете царевицата и граха.

Овкусете ястието с пипер и подправки за ризото.

Нарежете на половинки чери доматите, наредете ги върху ориза. Налейте още 2 чаши топла вода и покрийте с фолио.

Оризът се пече в загрята на 200 градуса фурна. Към края на готвенето, махнете ориза. Поръсете с пресен магданоз.

Постният ориз с гъби и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: