Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал какаов кекс

Бухнал какаов кекс

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Бухнал какаов кекс
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3
  • брашно - 2 в.ч.
  • захар - 1.5 в.ч.
  • олио - 0.5 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • какао - 1 с.л. с връх
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата със захарта до разтварянето на захарта и сместа утрои обема си.

Добавете течните съставки - прясното мляко и олиото. Сипете какаото, брашното, бакпулвера и ванилията.

Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Изсипете във форма за кекс и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

В първите 20 минути не отваряйте фурната, защото кексът няма да се изпече хубаво.

Бухналият какаов кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: