Соленки без мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Соленки без мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
38 мин.
Порции
12
"Соленки, приготвени без мляко и с много любов - затова са и толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • заквасена сметана - 60 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • маргарин - 180 г
  • сол - 1 и 1/2 ч.л. + едра на люспи за поръсване
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и смесете със солта. Направете кладенче и в него сипете заквасената сметана, двата леко разбити жълтъка и маргарина.

Омесете гладко, средно меко тесто и го оставете да почине за 10 минути.

Разточете върху леко набрашнен плот и изрежете соленки с форма на кръгче. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Дебелината на соленките да е от 3 до 5 мм.

Поръсете с едра сол на люспи и фино смлян черен пипер и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете соленките без мляко до златист загар около 16-18 минути.

Добър апетит!

* От количеството продукти ще ви излязат 2 дози соленки или две тави от стандартните във всяка фурна.

* Вместо заквасена сметана можете да използвате такава с растителен произход. За целта може да се наложи да добавите малко повече брашно, тъй като ще е по-рядка от заквасената.

Друг вариант е вместо сметана да сложите 1 яйчен белтък от голямо яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Moже ли да заместим маргарина с масло или мас?
23.01.2021 21:18
1
Покажи всички подкоментари