Начин на приготвяне
Нарежете печурките на дребно и гответе в тигана без капака за около 15 минути, докато се изпари течността.
Нарежете лука на дребно, добавете към гъбите и гответе, докато лукът стане прозрачен (може да добавите малко олио).
Прехвърлете гъбите с лука в цедка, за да се отцеди от излишната течност, и оставете да изстинат напълно.
През това време пригответе тестото.
В купа разбъркайте яйцето, водата и маслото.
Сипете брашното и солта и замесете тесто за пай.
Разпределете го във формата с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене, и оформете страни.
Към гъбите добавете нарязания зелен лук, кашкавала и подправките (без копъра).
Разбъркайте с лъжица и равномерно разпределете върху тестото.
Печете соления пай с печурки в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.
Извадете ароматния солен пай и поръсете с нарязания копър.
Соленият пай с гъби е много вкусен и лесен за приготвяне.