Агнешко месо в горчичен сос

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Агнешко месо в горчичен сос
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Апетитно и крехко агнешко в горчичен сос, за което всеки у дома пита"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • диджонска горчица - 2 ч.л.
  • брашно от чесън - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива много добре. Слага се в тава с капак, в която ще се пече. Залива се с бялото вино и се оставя за 20 мин. на хладно.

Джинджифилът се разбърква с горчицата и брашното от чесън до получаване на хомогенна смес.

След като месото престои, се изважда от тавата и се слага върху дъска. С горчичената смес се намазва от всички страни.

Виното се изсипва в купа, в която се прибавя кърито, черният пипер, сол и олио. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Месото се връща в тавата. Залива се от двете страни с бялото вино с подправки. Оставя се за 1 час на хладно.

Пече се под капак 2 часа в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което капакът се премахва и агнешкото месо в горчичен сос се пече 30 мин.

Апетитно печено агнешко за уютните вечери у дома!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: