Начин на приготвяне
Зеленчуците се размразяват. Отцеждат се от водата. В тиган се загрява малко олио. Добавят се трътките. Пържат се до златисто. Отстраняват се от тигана. Овкусяват се със сол.
Отстранява се част от пусната от трътките мазнина от тигана. Добавят се зеленчуците да се запържат. Овкусяват се със сол. Прибавят се към трътките.
Чесънът се изчиства и разрязва на половина. Нарязва се на филийки - полукръгчета. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
В купа се слагат майонезата и горчицата. Добавят се магданозът и чесънът. Овкусява се с черен пипер. Разбърква се.
Майонезеният сос се прибавя към трътките и зеленчуците. Разбърква се.
Не бива да се прекалява с това ястие.