Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Трътки с майонезено-горчичен сос

Трътки с майонезено-горчичен сос

Трътки с майонезено-горчичен сос
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 500 г
  • замразени зеленчуци - 450 г (броколи, моркови, карфиол)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 5 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се размразяват. Отцеждат се от водата. В тиган се загрява малко олио. Добавят се трътките. Пържат се до златисто. Отстраняват се от тигана. Овкусяват се със сол.

Отстранява се част от пусната от трътките мазнина от тигана. Добавят се зеленчуците да се запържат. Овкусяват се със сол. Прибавят се към трътките.

Чесънът се изчиства и разрязва на половина. Нарязва се на филийки - полукръгчета. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

В купа се слагат майонезата и горчицата. Добавят се магданозът и чесънът. Овкусява се с черен пипер. Разбърква се.

Майонезеният сос се прибавя към трътките и зеленчуците. Разбърква се.

Не бива да се прекалява с това ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: