Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли под течаща вода и подсушете.
В купа, смесете горчицата, олиото, подправката заатар, червения и черния пипер на вкус. Разбъркайте добре до получаване на гъста паста. С помощта на силиконова четка намажете всяка пържола, оставете така за не повече от 3 часа.
Намажете тава с олио и наредете овкусените пилешките пържоли, поръсете с предварително ситно нарязана една глава лук и скилидките чесън. Залейте с пилешкия бульон и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете до готовност на месото.
През това време пригответе соса за пържолите. В тиган налейте 2 с.л. олио и запържете другата ситно нарязана глава лук. Прибавете нарязаните на филийки гъби и запържете за около 15 минути или докато останат на мазнина.
Налейте сметаната и разтвореното нишесте или брашно в 1 ч.ч. вода. След като сосът започне да завира, премахнете тигана от котлона.
Залейте готовите пържоли със соса и внимателно разбъркайте покрай пържолите. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете тавата във фурната, печете до златист цвят на кашкавала.
Сервирайте пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби със задушени на пара зеленчуци!