Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби

Пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 3
28/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби сервирайте с задушени на пара зеленчуци и споделете вечерята с приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бут - 6 бр.
  • заатар - 1 с.л. подправка за месо
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 200 г печурки
  • пилешки бульон - 200 мл
  • сметана за готвене - 200 мл
  • нишесте - 1 с.л. или брашно
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли под течаща вода и подсушете.

В купа, смесете горчицата, олиото, подправката заатар, червения и черния пипер на вкус. Разбъркайте добре до получаване на гъста паста. С помощта на силиконова четка намажете всяка пържола, оставете така за не повече от 3 часа.

Намажете тава с олио и наредете овкусените пилешките пържоли, поръсете с предварително ситно нарязана една глава лук и скилидките чесън. Залейте с пилешкия бульон и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете до готовност на месото.

През това време пригответе соса за пържолите. В тиган налейте 2 с.л. олио и запържете другата ситно нарязана глава лук. Прибавете нарязаните на филийки гъби и запържете за около 15 минути или докато останат на мазнина.

Налейте сметаната и разтвореното нишесте или брашно в 1 ч.ч. вода. След като сосът започне да завира, премахнете тигана от котлона.

Залейте готовите пържоли със соса и внимателно разбъркайте покрай пържолите. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете тавата във фурната, печете до златист цвят на кашкавала.

Сервирайте пилешки пържоли в сметаново-горчичен сос с гъби със задушени на пара зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: