Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пилешки пържоли с майонезено-горчичен сос

Пилешки пържоли с майонезено-горчичен сос

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1802k1k9045
Пилешки пържоли с майонезено-горчичен сос
Снимка: Evgenia
1 / 3
02/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Поднасяме пържолите с майонезено-горчичен сос топли, с гарнитура пюре от картофи. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр. от бут
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • За соса
  • царевично нишесте - 1 с.л. или брашно
  • краве масло
  • маринатата - останала от печенето на пържолите
  • вода - ако е необходимо (или бяло вино)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките пържоли хубаво с вода!

След което в купа правим марината, като смесваме майонезата, горчицата, соевия сос, соса Уорчестър, черния пипер и малко зехтин. Разбъркваме съставките за маринатата до получаване на хомогенна смес.

Прибавяме измитите пържоли в маринатата и поставяме купата на хладно поне за час.

Покриваме подходяща тава с хартия за печене и преместваме маринованите пържоли там.

Печем месото в предварително загрята до 180 °C фурна за около 10 минути, след което намаляме фурната до 150 °C. След като пържолите придобият златист загар, изключваме фурната!

От останалата марината след печенето приготвяме сос. За целта прецеждаме маринатата, през цедка в подходящ тиган на умерен огън. Към маринатата добавяме разтвореното в малко вода нишесте, масло и ако е необходимо малко вода или бяло вино. Разбъркваме соса за пържолите до желаната гъстота.

Поднасяме пържолите с майонезено-горчичен сос топли, с гарнитура пюре от картофи. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: