Торта Павловна

Торта Павловна
Снимка: Кристина Александрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Целувчената основа на торта Павловна е може би любимата ни част от това сладко изкушение"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • пудра захар - 250 г
  • бадемово брашно - 120 г (филирани + ситно смлени)
  • За Крема
  • мaсскарпоне - 100 г
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • сметана - 200 г (100 за крема, 100 за украса)
  • ванилия - 1
  • пудра захар - 100 г
  • малинов топинг
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта Павлова разбих белтъците заедно със захарта и ч.л оцет на сняг, после добавих към тях бадемовото брашно, разбърках добре.

Час от сместа изсипах в тавичката покрита с хартия за печене, а другата част сложих в пош и направих борд около блата (по краищата- в/у него).

Пекох на 110°C за час и половина.

Когато изстина торта Павловна, сложих крема, по края сметана, плодове и малинов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: