Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Двуцветен домашен пудинг

Двуцветен домашен пудинг

Двуцветен домашен пудинг
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Двуцветен домашен пудинг за нежно подслаждане на следобеда"

Необходими Продукти

  • захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 г
  • краве масло - 20 г
  • натурално нишесте - 30 г
  • шоколад - 30 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта изсипваме в тенджера и поставяме на котлона.

Оставяме да се карамелизира, като намаляваме огъня, когато започне да се разтапя.

Когато е готов, премахваме от котлона и прибавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.

Разтваряме си нишестето и част от млякото, а останалото мляко затопляме.

Към затопленото мляко добавяме нишестето и сместа прибавяме към карамела с масло.

Разбъркваме добре и поставяме отново на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти.

Готовия пудинг разделяме на две равни части.

Едната оставяме настрана, а към другата добавяме шоколада.

Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи.

В подходящи купички или чаши разсипваме първо единия вид и отгоре втория вид.

Прибираме в хладилника да се охлади и тогава поднасяме двуцветния домашен пудинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: