Начин на приготвяне
Захарта изсипваме в тенджера и поставяме на котлона.
Оставяме да се карамелизира, като намаляваме огъня, когато започне да се разтапя.
Когато е готов, премахваме от котлона и прибавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.
Разтваряме си нишестето и част от млякото, а останалото мляко затопляме.
Към затопленото мляко добавяме нишестето и сместа прибавяме към карамела с масло.
Разбъркваме добре и поставяме отново на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Готовия пудинг разделяме на две равни части.
Едната оставяме настрана, а към другата добавяме шоколада.
Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи.
В подходящи купички или чаши разсипваме първо единия вид и отгоре втория вид.
Прибираме в хладилника да се охлади и тогава поднасяме двуцветния домашен пудинг.