Начин на приготвяне
Подготвяме си шоколадовият пудинг по следният начин.
Разбиваме си захарта, какаото и царевичното нишесте. Готовата смес изсипваме в съд. Добавяме млякото на порции, за да няма сместа бучици, и оставяме да ври.
Пудингът се вари до сгъстяването му.
Карамеления пудинг приготвяме, като захарта изсипваме в тенджера и поставяме на котлона.
Оставяме да се карамелизира, като намаляваме огъня, когато започне да се разтапя.
Когато е готов, премахваме от котлона и прибавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.
Разтваряме си нишестето и част от млякото, а останалото мляко затопляме.
Към затопленото мляко добавяме нишестето и сместа прибавяме към карамела с масло.
Разбъркваме добре и поставяме отново на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Готовия пудинг разделяме на две равни части.
Едната оставяме на страна, а към другата добавяме шоколада.
Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи.
В подходящи купички или чаши разсипваме карамеленият пудинг, след това шоколадовия и накрая този без шоколад.
Прибираме в хладилника тройния пудинг в чаши да се охлади и тогава поднасяме.
Коментари