Тутманик без мая

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Тутманик без мая
Снимка: AneliaStefanova
2 / 6
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Пухкав тутманик без мая, който може да си хапнете за закуска, за из път или където и да сте"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко слагаме хлебната сода и изчакваме няколко минутки да шупне.

В купа счупваме яйцата и ги разбиваме заедно с млякото.

Прибавяме олио, червен пипер, сол и захар.

Добавяме две чаши брашно, натрошаваме сиренето към сместа и хубаво бъркаме с лъжица.

Пресипваме в намазана с масло тава и слагаме тутманика във фурната.

Печем тутманика без мая на 200 градуса, без вентилатор докато тутманика придобие златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: