Тутманик Облак

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Тутманик Облак
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Толкова мек и пухкав, че наистина се топи в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясна мая - 1 кубче
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги сипваме при млякото.

Разбъркваме и изсипваме при брашното. Замесваме тесто и го оставяме да втаса за 30 минути. След като удвои обема, си го разточваме на правоъгълна кора, дебела 1 пръст.

Намазваме с разбитият жълтък с прясно мляко. Натрошаване сиренето равномерно и навиваме на руло. Нарязваме го на парчета и ги подреждаме като цвете в кръгла, намаслена тава.

Оставяме да втасва още 15 минути. След това намазваме с жълтък и прясно мляко и разпределяме отгоре парченца масло. Печем вече приготвения тутманик в загрята фурна на 150 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: