Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги сипваме при млякото.
Разбъркваме и изсипваме при брашното. Замесваме тесто и го оставяме да втаса за 30 минути. След като удвои обема, си го разточваме на правоъгълна кора, дебела 1 пръст.
Намазваме с разбитият жълтък с прясно мляко. Натрошаване сиренето равномерно и навиваме на руло. Нарязваме го на парчета и ги подреждаме като цвете в кръгла, намаслена тава.
Оставяме да втасва още 15 минути. След това намазваме с жълтък и прясно мляко и разпределяме отгоре парченца масло. Печем вече приготвения тутманик в загрята фурна на 150 градуса до златисто.